(Ponuda) Za kuću > Knjige/Stripovi/Časopisi > Knjige

Knjiga, Savremena proizvodnja povrća

Postavi na Facebook
Knjiga, Savremena proizvodnja povrća
Cena: 1 200 din
Lokacija:

Beograd (011)

Knjiga je pisana tako da je autor izvršio podelu na prvi i drugi deo knjige "Savremena proizvodnja povrća". U prvom delu knjige navedena su opšta tehnologija proizvodnje, agroekološki činioci, postupci pre početka povrtarske proizvodnje, organska proizvodnja, proizvodnja u zaštićenim prostorima najvažnijih povrtarskih kultura. Osim navedenog, autor Stanko Nekić predstavio je podelu povrtarskih vrsta prema upotrebnoj i botaničkoj klasifkaciji. U ovom prvom delu akcenat je dat na zaštićeni prostor, prvenstveno na plastenike, plastenike tunelskog tipa, sa mnogo ilustracija u boji, sve u cilju da vam sadržaj knjige omogući da znanje bude i realizovano. Sortiment, odnosno sorte i hibridi obrađeni su u prvom, ali i u drugom delu knjige.
Drugi deo knjige odnosi se na kompletnu obradu gotovo svih povrtarskih vrsta, koje se obrađuju u većini udžbenika poljoprivrednih fakulteta i škola. Obrađene su morfološke osobine, uslovi uspevanja, tehnologija proizvodnje sa izborom hibrida - sorata, plodoredom, obradom zemljišta, đubrenjem, setvom - sadnjom, negom, berbom sa čuvanjem proizvedenih proizvoda. Hibridi i sorte su za savremenu produktivnu proizvodnju, ali nisu odbačeni hibridi i sorte koji još uvek imaju odličan kvalitet u odnosu na novi sortiment. Neke stare sorte predstavljaju brendove naše prozvodnje (npr. Futoški kupus i dr). Izvod iz recenzije Dejana Milosavljevića i Nenada Milojevića, profesora u Poljoprivrednoj školi, Svilajnac. Knjiga se može naručiti na telefon: 064/311-501-7. Cena: 1.200,00 RSD.

(Ponuda) Za kuću > Knjige/Stripovi/Časopisi > Knjige
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oglasnatabla.rs koristi kolačiće (cookies) da bi prilagodio sadržaj posetiocima, kao i za analizu poseta. Oglasnatabla.rs takođe deli podatke sa servisima za obradu posećenosti, koji ne sadrže podatke o identitetu korisnika. Nastavkom pregleda sajta, bez izmene podešavanja o prihvatanju kolačića (cookies) prihvatate korišćenje istih. Više informacija možete videti ovde